Jachtje stuurloos op Bergsche Veld

20 januari 2011

DORDRECHT - Op woensdag 19 januari 2011 omstreeks 11:00 uur gaan de pagers van de bemanning van KNRM reddingstation Dordrecht - Zuid. Prioriteit 2 voor een stuurloos jacht nabij boei HD61 op het Hollandsch Diep. Het is mooi helder weer, de wind is Zuid - West kracht 3 en er staat een zeer sterke stroming op de rivier in verband met het hoge water van de Maas en Rijn.

Twintig minuten na alarmering is de reddingboot 'KBW 1910' uit het boothuis en op weg naar de opgegeven positie. Het jacht ligt geankerd nabij de duwbakken ter hoogte van het Bergsche Veld. De stuurkabel van het zes meter lange schip is gebroken. De schipper van het jacht heeft de tegenwoordigheid van geest gehad om bij het uitvallen van de stuurinrichting het anker uit te gooien.

Direct is er een sleepverbinding gemaakt en met het jacht langszij begeeft de 'KBW 1910' zich stroomop richting Lage Zwaluwe. Omstreeks twaalf uur ligt het schip gemeerd aan de bunkersteiger van Lage Zwaluwe achter de boot van de vorige hulpverlening. Na opname van de gegevens gaat de 'KBW 1910' snel terug naar het reddingstation, zodat de werkgevers weer kunnen profiteren van de aanwezigheid van de vrijwilligers van de KNRM.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.