Johan de Wittspeld voor Leo de Zwart

22 januari 2011 door Paul Schrandt
Johan de Wittspeld voor Leo de Zwart

DORDRECHT - Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Big Rivers Café aan het Slikveld reikte wethouder F.J. van den Oever op vrijdag 21 januari 2011 een Johan de Wittspeld uit aan de heer A.L. de Zwart.
Aan de Leo de Zwart is de Johan de Wittspeld toegekend vanwege zijn verdiensten voor het Big Rivers Festival. Hij was 13 jaar geleden één van de oprichters van dit festival en mede door zijn inspanningen als programmeur heeft het Big Rivers Festival zich ontwikkeld tot een grootschalig festival met meer dan 100.000 bezoekers. Op 8 oktober jl. heeft de heer De Zwart zijn belangeloze activiteiten voor het Big Rivers Festival beëindigd.
Voor zijn betrokkenheid bij het festival was Leo verbonden aan diverse popevenementen van de Stichting Amateur Muziek, het Winterfolkfestival en de bluesavonden van de Dordtse Jazz Sociëteit, het huidige Jazz Podium.

Voor een Johan de Wittspeld kunnen personen worden voorgedragen die zich gedurende een aantal jaren (minimaal 10) op bijzondere wijze en geheel belangeloos hebben ingezet voor de Dordtse samenleving. Toekenning geschiedt door het college van Burgemeester en Wethouders op voorstel van één van zijn leden.

Foto: Paul Schrandt

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.