DZS knokt zich terug na achterstand

23 januari 2011
DZS knokt zich terug na achterstand

DORDRECHT - DZS heeft zich knap hersteld van de ruime nederlaag tegen koploper Watergras, door met 2-2 gelijk te spelen in het duel tussen twee subtoppers tegen Lake Valley. De Dordtse ploeg werkte een 2-0 achterstand weg en mag zich daarmee morele winnaar noemen van de ontmoeting in de Eredivisie B.

,,We zitten in een wat mindere fase van de competitie’’, geeft coach Mohammed Belahcen toe. ,,Vorige week bij Watergras stelden we teleur en ook in de eerste helft tegen Lake Valley ging het niet goed. Gelukkig hebben we dat in de tweede helft kunnen herstellen’’.

In de eerste helft mocht Lake Valley in de Reeweghal de lakens uitdelen. DZS-doelman Moussa Jihate kon vrij lang zijn doel schoon houden, maar moest toch capituleren, toen Stein van Vessem een eigen opgezette aanval met een schijnbeweging langs Jihate wist te prikken. Enkele minuten later verdween een strak schot van Richard van der Kerkhof onhoudbaar in de bovenhoek.

Pas daarna begon DZS te voetballen. Mounir Boukhari prikte een bal achter doelman Schatorje. De aansluitingstreffer bleek een signaal voor een veel betere tweede helft, waarin DZS veel grote kansen kreeg (Boukahri en Yaagobi), maar slechts één keer scoorde. Jongeling Zouhair Elyaakoubi maakte de gelijkmaker en DZS ging op zoek naar meer, maar liep weer tegen het arbitrale trio aan. Een onschuldige overtreding van DZS leverde Abdellatif Ayadi een rode kaart op voor commentaar op de leiding. Lake Valley raakte in de overtalsituatie alleen maar twee keer de paal. Dat de arbiter een overduidelijke handbal van de meevoetballende Lake Valley-doelman over het hoofd zag, was ‘spijtig’.

Coach Belahcen: ,,Het feit dat we na een achterstand van 2-0 toch nog een puntje pakken is mooi voor ons en mooi voor het zelfvertrouwen. Het laat zien dat we door hard te werken toch weer ergens moeten komen. Ibrahim Eisati is geschorst en de andere clubtopscorer Ayadi zijn we straks ook een paar weken kwijt; andere spelers zullen nu moeten opstaan en die plek gaan invullen. Dat is gewoon niet anders’’.

DZS – Lake Valley: 2-2 (1-2)

Scoreverloop: 0-1 - Stein van Vessem , 0-2 – Richard van der Kerkhof (Van Vessem), 1-2 Mounir Boukhari (Samir Yaagobi), 2-2 Zouhair Elyaakoubi (Samir Yaagobi)

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.