Kandidatenlijst Platform Lokale Partijen bekend

24 januari 2011
Kandidatenlijst Platform Lokale Partijen bekend

ZUIDHOLLAND - Het Platform Lokale Partijen heeft haar kandidatenlijst voor Zuid-Holland ingediend voor de Provinciale verkiezingen. De samenwerkende lokale partijen hebben verreweg de meeste bestuurlijke ervaring in huis weten te halen van alle deelnemende politieke partijen. Vrijwel alle kandidaten hebben zich in de lokale politiek bewezen als raadslid of wethouder.

Bovendien staan de kandidaten zonder uitzondering voor meer invloed van inwoners op de provincie en garanderen zij hun stemmers dat hun vertegenwoordiging in de provinciale staten en de Eerste Kamer de volle periode lang contact zal houden met hun achterban. Iets wat gevestigde partijen vaak beloven maar niet doen. Het Platform Lokale Partijen houdt door middel van een ‘levende’ lokale agenda de komende vier jaren contact met hun lokale stemmers. In deze agenda staan de onderwerpen die in de gemeenten leven en betrekking hebben op de provincie. Lokale partijen en hun stemmers kunnen doorlopend onderwerpen aandragen die de ‘lokale’ statenleden dan op de agenda van de provincie zullen zetten.

Lijsttrekker en Senaatskandidaat is Bert Euser, wethouder in Albrandswaard en schrijver van het boek ‘Lokale leiders. De opkomst van de geuzendemocratie.’ Op de tweede plaats staat Aart-Jan Moerkerke, ex-wethouder uit Capelle aan den IJssel en kandidaat gedeputeerde.
De hoogst geplaatste kandidaat uit de Drechtsteden is Adrie Scheurwater op plaats 6 uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Maar zij zijn niet de enige ‘lokale helden’. Elke kandidaat op de lijsten van het Platform Lokale Partijen heeft zijn of haar sporen in de lokale politiek verdiend. Door in iedere deelnemende gemeente de lokale vertegenwoordigers de vrijheid te geven het Platform Lokale Partijen neer te zetten, hoopt de nieuwe partij de betrokkenheid van lokalo’s te vergroten.

www.youtube.com/user/osfvideoarchief#p/a/u/0/gx60yhDTwHw

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.