Geruststelling te vroeg en twijfel aan openheid brand Chemie-Pack

13 januari 2011

DORDRECHT - De geruststellende persconferentie van de overheid van afgelopen dinsdag lijkt veel te vroeg. Een dag na de persconferentie werden extreem hoge concentraties van lood aangetroffen en boeren klagen over extreme diarree bij koeien. Ook zijn enorme klompen roet aangetroffen op bijv. het land van veehoudersbedrijf Vijverberg in Strijen.

Tevens bereikte ons het bericht dat de verkeersregelaar met gezondheidsklachten die in het AD zijn verhaal deed, op non-actief is gesteld, dit omdat hij regels zou hebben overtreden in het praten met de krant.

Vreemd, vinden wij; De overheid hamerde immers op openheid. Is dit dan, samen met de geruststellende woorden die gesproken zijn tijdens de persconferentie een dooddoener?

Ondertussen neemt de ongerustheid juíst toe. Experts buigen zich over de onderzoeken en spreken van onzorgvuldigheid en onvoldoende onderzoek. Het is bijna niet mogelijk dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is. Ook het gewone volk vermoedt dat dit zo moet zijn.

Ook de geschiedenis leert anders. Vaak sust de overheid te vroeg. Dan blijkt later dat er toch wel iets ernstigs wordt aangetroffen. Gaat het in de samenleving dan allemaal om geld? Want reken eens uit wat de economische schade zou zijn als je burgers, werklui e.d. binnen zou houden. Die schade zou in de vele miljoenen lopen.

Ergens voelt de burger wel dat er meer speelt, dan dat overheden en onderzoekers willen loslaten. De tijd zal het leren.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.