Strippenkaart in Zuid-Holland wordt per 3 februari afgeschaft

26 januari 2011
Strippenkaart in Zuid-Holland wordt per 3 februari afgeschaft

DORDRECHT -Per donderdag 3 februari 2010 is de strippenkaart niet meer geldig op alle bus- en tramlijnen van Zuid-Holland. Als u gewend bent om met de strippenkaart te reizen dan kunt u nu overstappen op de OV-chipkaart. Maak dus op tijd uw oude strippenkaart op.
 
Na 3 februari kunt u met uw sterabonnement op alle buslijnen blijven reizen zoals u gewend bent. U toont uw abonnement aan de chauffeur. Reist u in de regio Rotterdam, dan moet uw sterabonnement op uw OV-chipkaart staan.
 
Een los vervoerbewijs/ kaartje op de bus blijft altijd te koop. Vanaf 3 februari zijn dit de nieuwe ritkaarten. Geldig voor 1 rit en geen overstapmogelijkheid. U betaalt afhankelijk van de afstand die u wilt reizen.
 
Enkele reis en retour als kaartje verdwijnen echter uit het assortiment. Bij de chauffeur kunt u voortaan een ritkaart kopen. Met een ritkaart reizen is duurder dan met de OV-chipkaart. De ritkaart van € 2,- wordt voortaan ook gebruikt als toeslagkaart voor het reizen met abonnementen.
 
Met het reizen op saldo met de OV-chipkaart in Zuid-Holland betaalt u per gereisde kilometer.
 
OV-chipkaart kopen of opladen
Anonieme OV-chipkaarten zijn te koop bij ca. 50 wederverkopers in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee en Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.  Ook is het mogelijk hier saldo of een product op te laden op uw OV-chipkaart of uw laatste 10 transacties te raadplegen.
Vraag voor 15 februari uw persoonlijke OV-chipkaart voor € 1,-.
 
Met het afschaffen van de strippenkaart en het toenemende gebruik van de OV-chipkaart is ook het assortiment papierenkaartjes bij Arriva aangepast. De Dalkaartjes, Familiedagkaart, 10-rittenkaart en meermaandkaart zijn uit het assortiment verdwenen. In de loop van 2011 wordt het productassortiment voor de OV-chipkaart flink uitgebreid met nieuwe producten.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.