Provincie lanceert Stemwijzer en Wiekiesjij

27 januari 2011
Provincie lanceert Stemwijzer en Wiekiesjij

Zuid-Holland - Op 26 januari heeft de Commissaris van de Koningin Jan Franssen Stemwijzer en Wiekiesjij gelanceerd. Op 2 maart vinden de verkiezingen voor Provinciale Staten plaats. Stemwijzer helpt kiezers bij het bepalen van de partij van hun voorkeur. Wiekiesjij  is een kandidaten voorkeurstest.Stemwijzer en Wiekiesjij zijn  te raadplegen.

Voorafgaand aan de verkiezingen van Provinciale Staten in 2007 heeft Stemwijzer 105.600 stemadviezen uitgebracht in Zuid-Holland. Dit was 20% van het aantal uitgebrachte adviezen in Nederland. Zoals de Commissaris van de Koningin aangaf, kan elke stem het verschil maken. In 2007 waren 5072 voorkeursstemmen voldoende voor een plek in Provinciale Staten.

Naast Stemwijzer en Wiekiesjij zet provincie Zuid-Holland ook Kieskompas in. Deze stemhulp is vanaf 2 februari bereikbaar via
www.zuid-holland.nl/verkiezingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.