Vrijwilligers gezocht voor open Augustijnenkerk op zaterdagen in Dordrecht

27 januari 2011

DORDRECHT - Om de Augustijnenkerk als monument en als godshuis op zaterdagen open te kunnen houden, zijn vrijwilligers nodig van april tot en met oktober.

Tot nu toe werd dat werk gedragen door de familie Ard de Boon, maar een commissie wil de basis verbreden. Daarom is er op vrijdag 4 februari een eerste informatieavond over de plannen met de open kerk op zaterdagen in 2011.

Bericht van wijk 2 van de Hervormde kerk in Dordrecht (landelijk onderdeel PKN):

Commissie zaterdagopenstelling Augustijnenkerk
De Augustijnenkerk is oud en waardevol. De Bijbel is ouder en nog waardevoller! De Augustijnenkerk is een mooie kerk met veel historie. Veel bezoekers komen hier al vele jaren op af om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze kerk en ook om er te zijn tijdens verschillende activiteiten. Om de continuering van de zaterdagopenstelling te blijven waarborgen is er begin 2011 een nieuwe commissie "Zaterdagopenstelling Augustijnenkerk" opgericht. De commissie is samengesteld uit leden van de Stichting Behoud Augustijnenkerk en de evangelisatiecommissie (zie onderaan).

Doelstellingen van de commissie zijn

    * Continuïteit van de zaterdagopenstelling blijven waarborgen.
    * De kerk open houden voor onze medemensen die het gebouw bezoeken/ binnenlopen en hen in aanraking laten komen met het Evangelie.
    * De historie van de kerk weergeven en vertellen waar onze gemeente de kerk voor gebruikt.
    * Herintroductie van de opendeurdiensten.


De kerk zal op de zaterdagen van april tot en met oktober 2011 geopend zijn en op de kerstmarkt (zaterdag) in december. Ook zal de kerk geopend zijn op zondagmiddag tijdens de Monumentendag. Op de eerste zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) zullen er opendeurdiensten worden gehouden waarin er drie korte meditaties plaatsvinden.

Er zijn veel vrijwilligers nodig en wij willen u/jou vragen om mee te werken als vrijwilliger in de Augustijnenkerk om het gebouw te laten zien en zo mogelijk de Bijbelse boodschap aan bezoekers mee te geven. De vrijwilligers zullen zo worden ingedeeld dat elke persoon ongeveer 2½ uur in de kerk aanwezig is: van 11.30 - 14.00 uur en van 14.00 - 16.30 uur.

Opgeven voor dit werk? Dan kunt u dit doen bij Bram van den Boogaart, Jan Kapaan, Koenraad Molenaar, Piet Groeneveld of René van Dijke. We hebben uw/jouw steun nodig!

Hartelijke groet van de commissieleden,

Bram v/d Boogaart (avdboogaart@telfort.nl, tel. 078-6312756)
Jan Kapaan ( j.kapaan@planet.nl)
Koenraad Molenaar (pkmolenaar@12move.nl)
Piet Groeneveld (groeneve@kpnmail.nl)
René van Dijke (rvandijke@solcon.nl)

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.