Veiligheidsregio ZHZ en KPN sluiten overeenkomst OMS

27 januari 2011
Veiligheidsregio ZHZ en KPN sluiten overeenkomst OMS

DORDRECHT - De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en KPN B.V. sloten op donderdag 27 januari 2011 een de nieuwe concessieovereenkomst Openbaar Meld Systeem (OMS) in Hotel Bellevue in Dordrecht.

Het OMS is een systeem in panden dat via een doormeldeenheid is aangesloten op de Gemeenschappelijke MeldCentrale (GMC) van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Als zo’n brandmelder afgaat wordt deze automatisch naar de GMC doorgeschakeld. De melding wordt doorgegeven aan het betreffende brandweerkorps, dat daarop uitrukt.

Het contract huidige leverancier over het Openbaar Meld Systeem (OMS) liep ten einde en is nu dus verlengd. Met een nieuwe concessie wil de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid onder meer de kwaliteit van het systeem verbeteren en het door de brandweer uitrukken voor ‘vals alarm’ terugdringen.

Foto: Paul Schrandt

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.