Stil protest tegen bomenkap Wantijpark

31 januari 2011 door Paul Schrandt
Stil protest tegen bomenkap Wantijpark

DORDRECHT - Nu de bomenkap in het Wantijpark is begonnen neemt ook het protest toe. Wie op maandagmiddag door het park wandelde was getuige van een van een stil protest. Op initiatief van een groep 'Bomenvrienden' hadden zowel kinderen als volwassenen tekeningen en gedichten gemaakt waarmee zij hun gevoel konden uiten over de massale bomenkap in het park.
Eerder die dag had een aantal mensen zich al vastgeketend aan een boom.

In totaal moeten 92 bomen worden gekapt terwijl er officieel maar 6 bomen ziek zijn.
Lees hieronder de motivatie van de groep:

"Wij zijn een groepje natuurvrienden, die regelmatig samenwerken en samenkomen voor o.a. Natuurwerk en (stilte)wandelingen.Voor ons voelde het als noodzakelijk om de Bomen een stem te geven. De informatie die ons bekend was over de bomenkap in het Wantijpark, gaf aan dat er gekapt wordt om veiligheidsredenen en een open doorkijk, waarbij ook gekeken werd naar het originele ontwerp.Wij hebben gekeken naar de noodzaak van het kappen.Die leek ons niet aanwezig te zijn, vandaar dat we een initiatief zijn begonnen met "een oproep aan alle Bomenvrienden" waarbij we jong en oud vragen de bomen een stem te geven. Op maandag 31 januari hebben we een eerste samenkomst gehad, we hebben alle wensen samen gebonden zodat we er een lange slinger van konden maken. Daarmee zijn we door het park langs de bomen te gewandeld, aan het einde van deze wandeling hebben we onze wensen aan de bomen gegeven. Daarnaast hebben 's ochtends twee mannen uit onze groep zich vastgebonden aan een boom om daarmee de boom een stem te geven. Met de boodschap dat we heel graag willen laten weten hoe belangrijk de bomen voor ons zijn, dat ze leven en leven geven.Het voelt als een begin en wij willen heel graag kijken hoe we in samenwerking met iedereen, de Natuur en mens kunnen samenbrengen."

   
   
   
   

Foto's: Paul Schrandt 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.