Politie zoekt getuigen van autoinbraken in verschillende straten

07 februari 2011

DORDRECHT - Zeker zestien inwoners van de Dordste wijk Stadspolders zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van diefstal uit hun auto en pogingen daartoe. Onbekenden sloegen onder meer toe op het Boris Pasternak-erf (2x), Selma Lagerlof-erf (2x), Pearl Buck-erf, Selma Lagerlof-erf )2x) en Chico Mendes-erf (2x). In de meeste gevallen was de buit navigatie-apparatuur en radio’s.

De schade was in de meeste gevallen groot en varieerde van gebroken ruiten, krassen en deuken en vernielde sloten en loopt in de duizenden euro’s.

De politie heeft buurtonderzoek verricht, maar wil ook graag in contact komen met getuigen. Wie vanaf vrijdagavond 4 februari tot en met maandagochtend 7 februari iets verdachts heeft gezien of wellicht de dieven heeft gezien, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Ook andere informatie die helpt de dader(s) te vinden is welkom. Men kan bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de politie in Dordrecht-Oost. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000 (gratis).

De politie adviseert altijd om, indien mogelijk, waardevolle spullen uit de auto te halen. In een aantal gevallen lag de buit namelijk voor het grijpen en kon de dief(ven) gemakkelijk zijn slag slaan. Waardevolle spullen in de auto laten, maar uit het zicht, is beter dan het in zicht laten liggen. Maar nog beter is om de spullen altijd uit te auto te halen. Leg ook niets in het dashboardkastje en laat het deurtje open staan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.