SGP top bezoekt Hofkwartier

08 februari 2011

DORDRECHT -Vrijdagmiddag 11 februari aanstaande brengt een stevige SGP-delegatie een bezoek aan het Hofkwartier. Ze bezoekt onder andere de tentoonstelling over Huis te Merwede, het Dordts Museum, de Berckepoort en de Kloostertuin. Daarna overhandigen landelijk fractievoorzitter Kees van der Staaij en Provinciaal lijsttrekker Servaas Stoop een politiek manifest aan loco-burgemeester Sleeking.

Aangezien een duurzaam monumentenbeleid de provinciale SGP na aan het hart ligt, wil ze zich vrijdagmiddag 11 februari laten voorlichten over de ontwikkelingen in het Hofkwartier. Onder andere zullen cultuurintendant Han Bakker, Hans Berrevoets van het Platform Stedelijke herdenking en stadshistoricus Herman van Duinen het gezelschap informeren.

In het politiek manifest spreekt de SGP zich uit voor een krachtig Hofkwartier. Kandidaat voor de Provinciale Staten en Dordtenaar Pieter Verhoeve: ‘Het Hofkwartier kan uitgroeien tot hét culturele en historische hart van de stad. Hier werd de staat Nederland geboren. Hier had Willem van Oranje zijn residentie. Hier staat het laatste nog bestaande middeleeuwse Augustijnenkloostergebouw van ons land. Historie geeft de stad een ziel, sociale veiligheid en toerisme.’

De planvorming ligt momenteel stil. Het huidige college is tot op dit moment onduidelijk over wat ze wil, behalve dan dat ze toch de Statenschool wil laten blijven. Dit is volgens de SGP-visie een blunder. Nieuwbouw aan de Vest is even duur als opknappen van het huidige gebouw. Dit monumentale pand zou zeer geschikt zijn voor erfgoedcentrum DiEP. Waar moet dit nu heen? Wat met de Berckepoort moet gebeuren, is onbekend. De Kloostertuin is een lelijke en verpauperde plek geworden. Het Hofkwartier dreigt te verrommelen als er niet snel ingegrepen wordt. Er komen op korte termijn grote herdenkingen; 500 jaar Reformatie in 2017, 400 jaar Synode in 1618 en 800 jaar stadsrechten in 2020. De stad en haar Hofkwartier moet wat betreft de SGP piekfijn op orde zijn.’

Het werkbezoek van de SGP’ers is in verband met de regiotour van de provinciale SGP-fractie. In het Wartburg College (locatie Marnix; Prof Waterinklaan) is 's avonds om 19:30 een debatavond, waar onder andere lijsttrekker Servaas Stoop en regiokandidaat Pieter Verhoeve zullen spreken.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.