Geparkeerde auto's moeten wijken voor vuilniswagen in Dordrecht

09 februari 2011

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht heeft een creatieve en unieke oplossing bedacht: De (geparkeerde) auto’s de straat uit op de dagen dat de vuilniswagen komt! De Boera-, Soemba- en Floresstraat krijgen deze oplossing aangeboden.

Dat is volgens de gemeente Dordrecht de oplossing om de groene en grijze container weer langs de straatkant te parkeren bij enkele smalle straten in de wijk Reeland. Zo kan Netwerk vrij baan krijgen.

De kwestie werd vorig jaar aangekaart door journalist Kees van Tol van AD De Dordtenaar die in zijn krant omschreef dat buurtbewoners soms honderden meters moesten lopen en zwoegen  om een bereikbare plek te vinden voor NETWERK.  Zijn participatie-journalistiek miste in het Stadskantoor de uitwerking niet.

De conclusie lag na onderzoek voor de hand: De straat was voor groot verkeer te smal door aan twee kanten geparkeerde auto’s.

De gemeente deelt de oplossing op de volgende wijze mee:

Voornemen verkeersbesluit tot het instellen van een tijdelijk parkeerverbod op bepaalde locaties in de Boeroe-, Soemba-, en Floresstraat tijdens huisvuilinzameldagen Het college van burgemeester en wethouders is voornemens om tijdelijke parkeerverboden op diverse parkeerlocaties in de Boeroe-, Soemba-, Flores-, Banka- en Reigerstraat in te stellen om de vuilnisophaaldiensten in staat te stellen hun werkzaamheden uit te voeren.

Zienswijze
Op het voornemen kunt u uw zienswijze inbrengen. De volledige tekst van het te nemen besluit ligt van 9 februari 2011 tot 9 maart 2011 ter inzage in de hal van het Stadskantoor aan de Spuiboulevard 300. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur. U dient uw zienswijze binnen vier weken na publicatie in De Stem van Dordt schriftelijk bij ons kenbaar te maken: Stadsontwikkeling, Afdeling Ruimtelijke Ordening, t.a.v. Vanessa Verveer, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.