Stationskapper anno 1925 uit Dordrecht landelijk in het nieuws

12 februari 2011

DORDRECHT -De oude kapperszaak van het station in Dordrecht. nu te zien in het spoorwegmuseum in Utrecht, is landelijk in het nieuws. De Telegraaf en het Reformatorisch Dagblad besteden er al aandacht aan.  RTV Dordrecht noemt de kapperszaak uit Dordrecht vanaf gisteravond zes uur in de TV uitzendingen en meldde het op de eigen website.

Andere media hebben nog geen bericht meegenomen. Overigens heeft Jaap Bouman in zijn rubriek in AD De Dordtenaar in het verleden - met een foto erbij - de geschiedenis van de Dordtse stationskapper nog eens beschreven. AD De Dordtenaar heeft tot nu toe dat nieuws niet geactualiseerd nu Dordtse geschiedenis in Utrecht nieuw leven is ingeblazen.

 

Bericht 9 februari op www.Dordrecht.net:

DORDRECHT - Wederom schrijft Dordrecht geschiedenis, alleen niet op eigen grond. De kapperszaak die in 1925 (!) in het Dordtse centraal Station werd ingebouwd, komt weer in bedrijf in het Spoowegmuseum in Utrecht. Elk tweede weekeinde is de "Dordtse"  kapperszaak open in het museum in Utrecht.

Een bericht van het museum:

Mannen die aankomend weekend naar het Spoorwegmuseum in Utrecht gaan, hoeven zich 's ochtends niet te scheren. In het museum is dit weekend namelijk een ouderwetse stationskapper aanwezig.

Bezoekers van het museum kunnen bij de stationskapper, Jan Heideman, terecht voor een gratis scheerbeurt met kwast en mes. Vrouwen kunnen van hem een gezichtsmassage krijgen. De kapper scheert en masseert in de stijl van de jaren vijftig en gebruikt dan ook alleen producten uit die periode.

De kapperszaak in het Maliebaanstation dateert uit 1925 en komt oorspronkelijk van Dordrecht Centraal Station. Vroeger waren er op veel treinstations kappers te vinden. Vaste klanten van de stationskappers hadden zelfs hun eigen scheerspullen en scharen in hun eigen laatje met een naamplaatje erop.

De stationskapper is voortaan ieder tweede weekend van de maand geopend.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.