ChristenUnie klaar voor Statenverkiezingen

18 februari 2011
ChristenUnie klaar voor Statenverkiezingen

DORDRECHT - Enkele kandidaat-Statenleden van de ChristenUnie stapten in een van de treinen van de MerwedeLingelijn. De provincie Zuid-Holland heeft ervoor gezorgd dat treinverkeer tussen Dordrecht en Geldermalsen mogelijk bleef. Nu is de lijn een voorbeeld hoe openbaar vervoer gestimuleerd kan worden.

Lijsttrekker Chris Schaapman (op de foto links) en Andries van Dijk (op de foto rechts) stapten in Dordrecht op en gingen het gesprek aan met passagiers over hoe Zuid-Holland ook in de toekomst een provincie is waar je fijn kunt wonen en werken. In Leerdam hadden zij een gesprek met lokale bestuurders uit de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden over het belang van leefbare steden en vitaal platteland.

‘De provincie Zuid-Holland is groter dan de Randstad’ zegt Chris Schaapman, de lijsttrekker van de ChristenUnie. ‘De Alblasserwaard en het Groene Hart zijn belangrijk. De groene longen van onze provincie zijn het waard om in te investeren. Al eeuwenlang zijn boeren natuurbeheerders. Samen willen we vanuit het principe van rentmeesterschap en met het oog op de toekomst zoeken naar passende antwoorden. Behouden is niet stil zitten, maar juist zoeken toekomstgerichte oplossingen.De ChristenUnie staat voor besluiten die duurzaam zijn met een positief effect op de toekomst.’

Statenlid Andries van Dijk geeft aan dat de provincie een belangrijke rol speelt in de ontwikkelingen in een regio. Niet alleen gemeenten zijn verantwoordelijk voor de inrichting van de leefomgeving. Het aanzien van het landschap is ook een provinciale taak.

"Mijn woonplaats Papendrecht ligt een steenworp van Kinderdijk. In de afgelopen Statenperiode heeft de ChristenUnie zich hard gemaakt voor het behoud van de molens en het culturele erfgoed. De molens zijn door de inspanningen van de provincie gerenoveerd’. Andries vervolgt:  ‘In het jaar van de molens moet Kinderdijk zeker goed bereikbaar zijn. De gerealiseerde verbinding over het waterheeft daar zeker een verbetering in gebracht, maar de ChristenUnie blijft een vinger aan de pols houden.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.