Protest bij concert in Kunstmin Dordrecht

23 februari 2011

DORDRECHT - Bij schouwburg Kunstmin is geprotesteerd tegen een optreden van een legergroep uit Israel. Ook stonden sympathiesanten voor de deur.

Op de site van GroenLinks Dordrecht staat info waarom er protest was.

Ook staat meer info over mensen, die daar weer tegen waren en het prijs stelden dat de ambassadeur van Israel naar de stad kwam:

(eerder bericht over concert);

De ambassadeur van Israël, de heer H. Kney-Tal, woont donderdag 24 februari in Dordrecht een concert bij van Tzahal, de zang- en dansgroep van het Israëlische leger. De burgemeester van Dordrecht, de heer A.A.M. Brok, ontvangt de ambassadeur om 19.15 uur in schouwburg Kunstmin. De burgemeester kan alleen de opening van het concert bijwonen. Het concert begint om 19.30 uur.

Een ander comité deelt mee:

Deze avond is er ook een groepje Israelhaters bij het gebouw aanwezig, dat van mening is, dat het Joden verboden is in Nederland muziek te maken, omdat ze de Israelische overheid en het leger (IDF) vertegenwoordigen.
Ze hebben aangegeven het concert te gaan verstoren met fluiten en ketelmuziek. 

Een groep Israelvrienden wil hier tegenin gaan, door deze betogers voor een gesprek uit te nodigen. 
Deze mensen staan met Israelvlaggen bij de ingang van de concertzaal om 19 uur.
Ze hebben daarna ruimte in het cafe De Vrijheid, Noordendijk 12, vlak bij de concertzaal besproken, om op volwassen wijze argumenten te wisselen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.