PvdA vindt hogere OV-tarieven in Dordrecht niet eerlijk

24 februari 2011

DORDRECHT - In Dordrecht zijn voor de stadsbussen de tarieven met de OV-chipkaart hoger dan voor de streekbussen. Met ruim 13 cent per kilometer betaalt men in Dordrecht meer dan in elke andere stad in Zuid-Holland. Daarover heeft PvdA-statenlid Martin Loose vandaag schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld.

De PvdA wil graag onderbouwd zien, waarom de tarieven juist in Dordrecht hoger zijn geworden. In eerdere plannen was er nog géén sprake van een apart tarief voor Dordrecht.
Martin Loose: Nog los van de oneerlijkheid van hogere tarieven voor Dordtenaren is het een zotte situatie, dat hetzelfde traject (bijv. Station Dordrecht Ziekenhuis Dordwijk) met de ene bus (een streekbus) goedkoper is dan met de andere (een stadsbus).

De PvdA wil verder van Gedeputeerde Staten weten, hoeveel extra geld de hogere tarieven daadwerkelijk opbrengen, om te kunnen bezien of dat op een andere manier kan worden opgelost.
Martin Loose: De tarieven zijn zo vastgesteld dat de opbrengst gelijk blijft, maar als ze verlaagd worden, levert dat meer reizigers op, waardoor op zijn minst een deel van het geld vanzelf terugkomt.”

In elk geval moeten volgens de PvdA de tarieven op termijn voor de hele provincie gelijk worden. Op dit moment zijn ook de tarieven voor verschillende vormen van railvervoer (bij voorbeeld de MerwedeLingeLijn) nog verschillend. De PvdA vindt dat onwenselijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.