SP: “PvdA draait en is niet eerlijk op jeugdzorg”

24 februari 2011

Regio - Een PvdA-campagnekrant van Zuid-Holland geeft een verkeerde voorstelling van zaken over de jeugdzorg. De partij stelt dat geen andere partij, dan de PvdA, het voorstel wilde steunen om ouders met kinderen te compenseren als door landelijke regels zij meer moeten betalen. “Complete onzin,” stelt Eva de Bakker, SP-woordvoerder jeugdzorg. “De SP en twee andere partijen hebben het voorstel gesteund. De PvdA doet aan kiezersbedrog.”

Het huidige kabinet wil, dat ouders van kinderen die jeugdzorg nodig hebben, 3400 euro moeten gaan betalen. De PvdA kwam met een voorstel om dat geld te compenseren, daar waren de SP, PvdD en de SDF het mee eens en lieten dat blijken in hun stemgedrag.

“Het is jammer dat de PvdA dit zo doet,” zegt De Bakker. “Ik heb verschillende voorstellen gedaan om de jeugdzorg te verbeteren, die de PvdA niet heeft gesteund. Zij proberen mooie sier te maken maar hebben eerder dergelijke voorstellen verworpen.”

Tot twee keer toe kwam de SP Statenfractie van Zuid-Holland met een voorstel om de sociaal-economische achterstanden te verminderen voor kinderen en jongeren. Twee keer stemde de PvdA-fractie tegen. Eerder stemde de PvdA ook tegen voorstellen van de SP om de hulp en opvang voor jonge moeders en zwangere meiden te verbeteren. De Bakker: “Duidelijk is dat de PvdA  nu een ander gezicht laat zien dan de vier jaar ervoor.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.