Buitenwacht verbeeldt mededogen met theater op 3 april

24 februari 2011

DORDRECHT -De Buitenwacht heeft mededogen als nieuwe missie geformuleerd. Twee wethouders van Dordrecht, Harry Wagemakers en Bert van der Burgt, hebben dat al ondertekend.

Daarnaast wordt mededogen op verschillende manieren uitgewerkt in de maandelijkse kringviering in het centrum. De eerste keer (6 maart) is nog een bekende Kring. Een maand later zal via theater mededogen worden verbeeld.

De Buitenwacht bericht:

'Emma' is een theatervoorstelling over mededogen en meedogenloosheis. Zondag 3 april 2011 om 11.00 kunt u de voorstelling bijwonen in De Buitenwacht, Bosboom-Toussainstraat 67. De toegang is gratis.

‘Emma’ gaat over een meisje dat voor haar VWO- examen een presentatie moet geven over de wijk waarin ze woont: Hillesluis.  En Emma doet dat op geheel eigen wijze, door in de huid te kruipen van mensen die in haar wijk wonen, zoals een oude vrouw die erg in de war is, een Feyenoordsupporter, een opstandige Marokkaanse moeder, een meisje tussen twee culturen.
‘Emma’ is een liefdevolle, soms humoristische, maar vooral ook ontroerende voorstelling, over een meedogenloze buitenwereld en een binnenwereld die een gevecht voert voor mededogen. Emma wordt gespeeld door de talentvolle Christina Marigliano.

Wijktheater

De voorstelling duurt ongeveer dertig minuten. De tekst en regie zijn van Pieta Bot en Cees Bavius van BAF. Zij zijn ook bezig met wijktheater in Oud Krispijn.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.