Gemeente Dordrecht weerspreekt verhoging parkeertarieven

25 februari 2011

DORDRECHT -Het was groot nieuws in het land, dat Dordrecht tot de gemeentes behoorde, waar de parkeertarieven stevig zijn verhoogd. Volgens de gemeente klopt er echter niks van en daarom is een tegenbericht de wereld ingestuurd:

 Persbericht gemeente Dordt:

 

Cijfers die in de Nationale Parkeertest 2011 van Detailhandel Nederland zijn gepubliceerd over parkeergarage Veemarkt in Dordrecht zijn niet correct. In het onderzoek, dat vandaag is gepubliceerd, wordt gemeld dat de gemeentelijke parkeergarage Veemarkt een tariefstijging zou hebben doorgemaakt van 1 euro in 2010 naar 1,50 euro in 2011. Dit is niet juist. Het tarief is niet gestegen.

De gemeente Dordrecht heeft de tarieven (1 euro per uur) van de gemeentelijke parkeergarages Spuihaven, Veemarkt en Riedijkshaven sinds 2009 niet verhoogd. In parkeergarage Veemarkt, maar ook in de parkeergarages Spuihaven en Riedijkshaven, geldt een speciaal avond- en nachttarief en een speciaal zondagtarief van eenmalig het uurtarief van 1 euro.

In de particuliere parkeergarages in Dordrecht zijn wel tariefverhogingen ingevoerd. Daar heeft de gemeente Dordrecht geen invloed op.

Betalen per minuut
De gemeente doet onderzoek naar het betalen per minuut. Er wordt een analyse naar de financiële gevolgen voor de klant als voor de totale exploitatie uitgevoerd.

Meer onjuistheden
De gemeente Dordrecht constateert meer onjuistheden in het rapport van de Detailhandel Nederland. De gegevens van de particuliere parkeergarage Visstraat zijn waarschijnlijk verwisseld met de gemeentelijke parkeergarage Veemarkt. Ook de informatie over de mogelijkheid van PIN-betaling in parkeergarage Veemarkt is niet juist. De Nationale Parkeertest 2011 geeft aan dat de verlichting defect is. Dat klopt ook niet.

De gemeente Dordrecht heeft Detailhandel Nederland gevraagd de foutieve gegevens te corrigeren.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.