VVD Dordrecht vindt ook dat er teveel gesubsideerde woningbouw is

01 maart 2011

DORDRECHT -De aankomend VVD-wethouder in Dordrecht, Jasper Mos, heefft mee een politiek manifest getekend voor minder gesubsideerde huurwoningen in Zuid-Holland. Mos deed dat in zijn rol als fractievoorzitter van de VVD in Dordrecht.

Een VVD bericht:

De VVD-fractievoorzitters uit zeven grote steden in Zuid-Holland willen dat de provincie het aantal gesubsidieerde huurwoningen in de provincie terugbrengt. Teveel gesubsidieerde woningbouw is volgens de VVD slecht voor de Zuid-Hollandse economie. Floor Vermeulen, VVD-lijsttrekker in Zuid-Holland, steunt het initiatief van de fractievoorzitters.

De VVD-fracties van Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Dordrecht, Delft, Leiden en Gouda roepen de provincie Zuid-Holland op meer huishoudens met midden- en hogere inkomens aan te trekken. Dit kan volgens de liberalen als de provincie zorgt dat er meer betaalbare woningen voor hardwerkende gezinnen en middeninkomens worden gebouwd die aan hun wensen en behoeften voldoen.

Er zijn in Zuid-Holland op dit moment ongeveer 400.000 gesubsidieerde huurwoningen. De doelgroep voor deze woningen bestaat uit slechts 200.000 huishoudens. Daarmee heeft de provincie dus een fors overschot aan te goedkope gesubsidieerde woningen. Dat er toch wachtlijsten zijn voor deze subsidiewoningen, komt omdat er een groot tekort is aan net iets duurdere huizen. Mensen kunnen daardoor niet doorstromen uit de huurhuizen.

Rotterdamse fractievoorzitter Maarten van der Donk ziet dat het in zijn stad inderdaad juist de politieagent en de lerares zijn die geen betaalbaar huis kunnen vinden. “Die moeten we hier juist houden, omdat zij koopkracht meebrengen en de stad levendig houden. Dan gaat het juist om woningen net boven de grens voor huursubsidie. Daaraan hebben we een tekort.”

Scheefwonen pak je volgens de VVD-fracties niet aan door meer aan de onderkant te bouwen, maar door te zorgen dat al die huishoudens die een nette koopwoning zoeken, ook gepaste woonruimte kunnen vinden. Boudewijn Revis, fractievoorzitter in Den Haag: “Het is toch de wereld op z’n kop om die dure gesubsidieerde woningen te blijven bouwen, terwijl we er al teveel van hebben in Zuid-Holland. Toch is dat wat linkse partijen in de provincie willen. Links gooit weer eens belastinggeld over de balk, terwijl we de economie juist de ruimte moeten geven. Zeker nu.”

VVD-lijsttrekker Floor Vermeulen: “De VVD in Zuid-Holland staat pal voor lage belastingen en een sterke economie. Daarom steun ik dit initiatief.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.