Cliënten Gemiva-SVG aan de slag in Stadsboerderij Weizigt

01 maart 2011

DORDRECHT - Acht verstandelijk gehandicapte cliënten van de Gemiva-SVG Groep zijn aan het werk in en rond de nieuwe Stadsboerderij Weizigt. Zij verrichten allerlei facilitaire werkzaamheden. Op 1 maart ondertekenden Gemiva-SVG Groep en Weizigt Natuur- & milieucentrum daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Peter Jiscoot, clustermanager Drechtstreek bij Gemiva-SVG Groep, licht toe waarom Weizigt NMC een mooie plek is voor hun cliënten om te werken: “Mensen met een handicap hebben talenten.

Wij ondersteunen hen om die talenten te gebruiken voor persoonlijke groei en het leveren van een maatschappelijke bijdrage. Weizigt biedt daarvoor een mooie kans. Onze cliënten vinden het heel leuk om te werken met en leren over de dieren. Bovendien komen ze veel in contact met bezoekers en medewerkers. Ze zijn heel trots dat ze bij Weizigt, op de nieuwe Stadsboerderij, werken.”

Verantwoordelijkheid voor mens en dier
Weizigt NMC is blij met de aanwezigheid van de bijzondere collega’s. “Weizigt staat middenin de Dordtse samenleving en neemt graag haar maatschappelijke verantwoordelijkheid”, aldus directeur Louise Bergenhenegouwen. “In de nieuwe Stadsboerderij staat duurzaamheid centraal.

Daar hoort voor Weizigt zeker ook de sociale kant bij. Zo draaiden tijdens de bouw van de nieuwe Stadsboerderij leerlingen van BouwVakopleiding SSPB mee. En de Dordtse Hans Petrischool geeft op verschillende dagen in de nieuwe Stadsboerderij praktijkles aan haar leerlingen van de vakopleiding Dierverzorging.

Gemiva-SVG Groep komt hier nu twee dagen in de week werken met een groep van acht cliënten met een verstandelijke beperking. Zij verrichten allerlei facilitaire klussen, zoals dierverzorging, schoonmaakwerk en hulp bij catering. Hun enorme enthousiasme is aanstekelijk!”

Samenwerking
Op 1 maart bekrachtigden Gemiva-SVG Groep en Weizigt NMC hun samenwerking door een overeenkomst te ondertekenen. Op zaterdag 23 april vindt de feestelijke officiële opening van de nieuwe Stadsboerderij Weizigt plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.