Week van het Ambacht met event op Sportboulevard

01 maart 2011

DORDRECHT - Er is een toenemende vraag naar jonge vakmensen. Wie kiest voor een ambachtelijk beroep, heeft grote kans een baan te vinden. Om jongeren warm te maken voor een carrière in het ambacht vindt van 8 tot en met 16 april de – vijfde - Week van het Ambacht plaats.

Ook in deze regio zijn er activiteiten. In het kader van de Week van het Ambacht wordt op vrijdag 15 april een event gehouden in de Sportboulevard te Dordrecht. Jongeren kunnen van 9.30 tot 15.30 uur kennismaken met ambachtelijke beroepen en informatie krijgen over opleidingen.

Uiteenlopende beroepen
Het begrip ambacht staat voor uiteenlopende beroepen: van kapper, meubelmaker, slager/traiteur tot opticien, dakdekker of orthopedisch schoenmaker. Met 250.000 bedrijven en circa 1.000.000 vakmensen is de ambachtseconomie goed voor meer dan 127 miljard euro omzet, ofwel 9% van het Bruto Nationaal Product. Doordat ervaren vakmensen met pensioen gaan en de groep opvolgers steeds kleiner wordt, zijn er volop kansen voor een carrière in het ambacht.

Ambachtentour
Ter promotie van de Week van het Ambacht toert het Hoofdbedrijfschap Ambachten met een ‘gepimpte’ retro-Volkswagenbus door Nederland. De bus bezoekt diverse scholen, ook in deze regio. Tijdens de tour worden ambachtelijke beroepen op een ludieke wijze gepromoot. Met een quiz, filmpjes waarin leerlingen zelf de hoofdrol spelen en een prijsvraag worden leerlingen uitgedaagd op zoek te gaan naar hun eigen ambachtelijke talent. De bus is ook tijdens het evenement op 15 april aanwezig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.