Grote brand op de Sint Jorisweg in Dordrecht

02 maart 2011 door Paul Schrandt
Grote brand op de Sint Jorisweg in Dordrecht

DORDRECHT - Een voormalig (afhaal)restaurant aan de Sint Jorisweg is op 2 maart door een grote brand getroffen. In het pand was volgens de eigenaar niemand aanwezig en is ook niemand aangetroffen.

Een 46-jarige buurman ademde rook in en werd door de brandweer met een hoogwerker uit zijn huis gehaald. Hij was aanspreekbaar en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Het voormalig restaurant brandde volledig uit en moet als verloren worden beschouwd. Beide buurpanden liepen rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is onbekend.

De brand ontstond rond 04.10 uur en groeide razendsnel uit tot een grote, uitslaande brand. De brandweer was er snel bij, maar kon het restaurant niet meer redden. Ze wist wel te voorkomen dat de vlammen naar de buren oversloegen. De bewoners van deze panden moesten hun huizen verlaten. Per woning moet bekeken worden of zij terug kunnen of tijdelijk elders onderdak moeten zoeken.

Bij de brand was sprake van forse rookontwikkeling die ook de nachtopvang van het Leger des Heils aan het Kromhout trof. 25 tot 30 mensen die nacht bij het Leger des Heils doorbrachten, werden uit hun slaapvertrekken gehaald en in een recreatieruimte ondergebracht. Om 06.00 uur bleek uit metingen van de brandweer dat de situatie weer veilig was en konden zij terug.

De Dordtse brandweer bestreed de brand met onder meer een blusvoertuig en een hoogwerker en had enkele uren nodig om na te blussen. De Sint Jorisweg werd tussen de Singel en de Sint Jorisbrug (grotendeels) afgezet voor doorgaand verkeer.
 

Foto's: Paul Schrandt
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.