Dordrechts Museum geeft ruimte aan stadsgesprekken

07 maart 2011

DORDRECHT - Het Dordrechts museum geeft graag de ruimte aan een nieuwe vorm van stadsgesprekken en debatten over onderwerpen, die de burgers raken.  Dat past bij de plaats, die het vernieuwde en uitgebreide museum in de stad Dordrecht verder wil gaan invullen.  Directeur Peter Schoon wil graag gastheer zijn en ontmoetingen mogelijk maken.

Een  (eerste) try out is woensdag 20 april in het museum van 17 uur tot 20 uur. Het initiatief komt vanuit de mediawereld. Kees Thies, Thijs Blom en Hans Berrevoets treden op persoonlijke titel als aanjagers op. Ook cultureel adviseur van de gemeente Dordrecht, Han Bakker, is bij de plannen betrokken.  Het is de opzet, dat het een echt stadsgesprek wordt en dat er een nieuwe traditie ontstaat.  

De nieuwe debatten zijn openbaar en voor iedereen te volgen. Daarmee wordt volgens de initiatiefnemers vrijheid van nieuwsgaring – voor welke journalistieke vorm dan ook - maximaal mogelijk gemaakt. Een nog samen te stellen redactieteam draagt de organisatie, zoekt naar onderwerpen die mensen in de stad bezig houden en draagt naar een aantrekkelijk programma.

De bedoeling is dat het echte debat om half zes begint en dat er in het museum voldoende tijd en ruimte overblijft om elkaar te ontmoeten.  Thijs Blom, Kees Thies en Hans Berrevoets geloven dat dankzij de ruimte die het Dordrechts Museum geeft er een nieuwe impuls gegeven kan worden aan een levendige stad Dordrecht met een passende dynamiek en uitstraling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.