Voorstraat: genoeg werk aan de winkel!

07 maart 2011 door Paul Seesink

DORDRECHT - Winkeliersvereniging Voorstraat-West stelt op haar website voor:

"… laten we met zijn allen de krachten bundelen en zorgen dat de binnenstad, waarbij natuurlijk vooral Voorstraat-West, een zodanig sfeer en aantrekkingskracht krijgt / houdt zodat de consument er graag zijn inkopen doet."
 

Volgens interieurarchitect Paul Seesink van P.plan Concepten, moet er dan eerst heel wat veranderen. Ook hij vindt dat grootwinkelbedrijven trekkers zijn, maar is van mening dat het vertrek uit de Voorstraat van supermarkt Albert Heijn zeker niet de enige oorzaak is van de teruglopende belangstelling. In een e-mail aan de winkeliersvereniging stelt hij de leden voor eens kritisch te kijken, "Blik eens om u heen alsof u uw koopstraat voor het eerst aanschouwt. Sfeer, aantrekkingskracht?"


Volgens Seesink zouden eisen gesteld moeten worden aan de straatinrichting die winkeliers ook zouden (moeten!) stellen aan hun winkelinrichting. Hij wijst op de schoonheid van veel Voorstraatpanden die in schril contrast staat met de lelijkheid van het beganegrondse. Ook de routing zou overwogen moeten worden.

"Heeft u de neiging om vanuit parkeergarage Spuihaven eens 'gezellig' de Ruitenstraat in te wandelen naar de Voorstraat? Wat moet ons aan het eind van de Ruitenstraat, bij de Voorstraat, linksaf doen slaan? Wat maakt de Visstraat ons 'nieuwsgierig' naar de Voorstraat?" schreef hij aan de vereniging. Steeds meer bemerkt hij dat potentiële kopers buiten het stadscentrum alleen uit 'noodzaak' de Voorstraat bezoeken. Winkeliers, genoeg werk aan de winkel!

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.