Ambachtentour doet Dordrecht aan

08 maart 2011
Ambachtentour doet Dordrecht aan

DORDRECHT - Ter promotie van de Week van het Ambacht toert het Hoofdbedrijfschap Ambachten met een ‘gepimpte’ retro-Volkswagenbus door Nederland. De bus doet donderdag 10 maart Dordrecht aan. De bestemming: het Dalton College op het Leerpark.

Tijdens de Ambachtentour worden ambachtelijke beroepen op een ludieke wijze gepromoot. Met een quiz, filmpjes waarin leerlingen zelf de hoofdrol spelen en een prijsvraag worden leerlingen uitgedaagd op zoek te gaan naar hun eigen ambachtelijke talent.

Behoefte aan vakmensen
De landelijke Week van het Ambacht, die plaatsvindt van 8 tot en met 16 april, moet jongeren warm maken voor een carrière in het ambacht. Er is ook in deze regio een toenemende vraag naar jonge vakmensen. De Week van het Ambacht sluit hier aan op het Actieplan Jeugdwerkloosheid Zuid-Holland Zuid.

Regionaal event
Op vrijdag 15 april wordt in het kader van de Week een regionaal event gehouden in de Sportboulevard te Dordrecht. Jongeren kunnen tijdens dit doe-evenement van 9.30 tot 15.30 uur kennismaken met ambachtelijke beroepen en informatie krijgen over opleidingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.