Nieuwe uitrukpost en kantoor voor Ambulancedienst

08 maart 2011
Nieuwe uitrukpost en kantoor voor Ambulancedienst

DORDRECHT - Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid naar Leerpark

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft vrijdag 4 maart getekend voor de aankoop van een kantoorpand van ca 2.700 m2 van Heijmans.

Vastgoed Realisatie in het Leerpark in Dordrecht. In dit pand wordt ook de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid gehuisvest met kantoren en een uitrukpost. Heijmans zal in juni 2011 de eerste paal slaan, zodat het pand in het voorjaar 2012 in gebruik kan worden genomen.

Alles onder één dak De Veiligheidsregio is nu nog (deels) gehuisvest op de Spinel (Dordtse Kil III), het Oranjepark en de Noordendijk. Met dit nieuwe onderkomen worden bijna alle entiteiten binnen de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid onder één dak gehuisvest. Eén van de twee brandweerposten Dordrecht en de Gemeenschappelijke MeldCentrale, beheerd door de Politie Zuid-Holland-Zuid, blijven in het Oranjepark.

Crisiscentrum
In het nieuwe pand wordt ook het nieuwe Regionale Crisiscentrum voor Zuid-Holland Zuid gevestigd. Vanuit een dergelijk centrum worden rampen of calamiteiten bestreden, zoals de brand Moerdijk. Belangrijk voordeel van vestiging op het Leerpark is dat de Veiligheidsregio pal naast de tweede post van Brandweerzorg Dordrecht komt te zitten. Door het combineren van voorzieningen kunnen beiden op efficiënte wijze dag en nacht en zeven dagen per week operationeel worden gemaakt. Een voorbeeld hiervan is de installatie van één gemeenschappelijke noodstroomvoorziening.

Leerpark
Het totale Leerparkgebied wordt ontwikkeld door Heijmans Vastgoed/Proper Stok in opdracht van de Coöperatie Ontwikkeling Leerpark. Daarvan zijn het Da Vinci College en de gemeente Dordrecht de belangrijkste opdrachtgevers. Het Leerpark omvat scholen, kantoren, detailhandel en 450 woningen. Alle bouw- en ontwikkelactiviteiten zijn ondergebracht bij Heijmans. Heijmans ontwikkelt en realiseert ook het nieuwe kantoor voor de Veiligheidsregio, waarin tevens de uitrukpost van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid wordt ondergebracht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.