Verbetering Sportpark Zeehavenlaan

12 maart 2011
Verbetering Sportpark Zeehavenlaan

DORDRECHT - De gemeentelijke sectoren en bedrijven die betrokken zijn bij sport en wijken hebben de krachten gebundeld om het Sportpark Zeehavenlaan in Wielwijk te verbeteren. De aanleg van een kunstgrasveld, ter vervanging van twee natuurgrasvelden en één trainingsveld, voor voetbalvereniging SSW, heeft ruimte opgeleverd voor de herhuisvesting van sportschool De Ringer en de realisatie van een sportieve speelplek voor de wijk.

De eerste stap, de realisatie van het kunstgrasveld en de daaruit volgende inkrimping van het terrein van SSW, is in 2010 gezet. De tweede stap is nieuwbouw van sportschool De Ringer in het oksel van de afrit van de A16 en de Laan der VN, inclusief een parkeerterrein. Sportschool De Ringer heeft hiertoe de benodigde aanvragen ingediend. De laatste stap is de aanleg van een sportieve speelplek voor de wijk, inclusief meer groen en extra looppaden.

De nieuwe voorzieningen zorgen ervoor dat het Sportpark Zeehavenlaan bewoners meer te bieden heeft als sport- en recreatiegebied. Dit past goed binnen de wijkvisie en het uitvoeringsprogramma Sport.

Buurtbewoners en bestaande verenigingen op het sportpark worden betrokken bij de verdere uitwerking van de sportieve speelplek om te zorgen dat deze aansluit bij de wensen. Ook het gemeentelijk Sportbedrijf is vanuit de sportstimulering betrokken om te zorgen dat de plek straks optimaal gebruikt gaat worden.

Het college heeft deze week ingestemd met de vervolgstappen voor de verbetering van Sportpark Zeehavenlaan. De verwachting is dat de nieuwbouw van de sportschool, nadat de benodigde vergunningen zijn verkregen, nog voor de zomer kan starten. De aanleg van de sportieve speelplek start eind 2011, nadat het ontwerp met de buurt en de verenigingen op het Sportpark Zeehavenlaan is afgestemd. Het doel is de sportieve speelplek voorjaar 2012 te kunnen openen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.