Ad van den Herik (RTV Dordrecht) in gesprek met Pieter Verhoeve

13 maart 2011
Ad van den Herik (RTV Dordrecht) in gesprek met  Pieter Verhoeve

DORDRECHT - Woensdag 16 maart praat verslaggever Ad van den Herik in zijn programma "in gesprek met..." met Pieter Verhoeve van de gemeenteraadsfractie  ChristenUnie-SGP over de (nieuwe) plannen voor het hofkwartier.

Historie is een grote kwaliteit van de stad Dordrecht en het hofkwartier vertelt een uniek historisch verhaal dat nog weinig bekend is bij het grote publiek en daar wil het huidige college van burgermeester en wethouders verandering in brengen en is er alvast 19 miljoen euro gereserveerd in de boeken. Maar hoe trek je een plan los wat al jaren in een impasse is geraakt? De oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben zo hun eigen plan en Pieter Verhoeve doet dit uit de doeken op RTV Dordrecht aan Ad van den Herik.

Pieter Verhoeve is historicus, advocaat en woordvoerder namens de oppositiepartijen PvdA, D66, SGP/Christenunie, GroenLinks en Verenigde Seniorenpartij (VSP).  Voor 2010 had de toenmalige wethouder Jan Lagendijk (PvdA) voor een plan gezorgd, waarbij de Statenschool onderdeel was van de historische plannen voor het Hof. In de nieuwe variant, die door het college van b. en w. wordt voorbereid, blijft de Statenschool een onderwijsplek.  De vraag die wordt gesteld: De Statenschool kost ook geld om onderwijsplek te blijven en kan die niet beter elders worden geinvesteerd.  Het college Beter voor Dordrecht, VVD en CDA zit niet op die koers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.