Teun de Bruijn nieuwe gemeentearchivaris van Dordrecht

14 maart 2011

DORDRECHT – Het college van b&w heeft Teun de Bruijn (51), hoofd collectiebeheer van Erfgoedcentrum DiEP, benoemd als gemeentearchivaris van Dordrecht. De Bruijn is hiermee verantwoordelijk voor de (overheids)archieven van de stad en die van dertien regiogemeenten die deze taak bij de Gemeente Dordrecht hebben ondergebracht.

De eerste officiële stadsarchivaris werd 125 jaar geleden aangesteld. De Bruijn is de achtste archivaris die deze aanstelling krijgt. De Bruijn trad in 1986 als archiefmedewerker in dienst bij wat destijds het Stadsarchief Dordrecht heette. ,,Het is een grote eer om de gemeentearchivaris van de oudste stad van Holland te zijn,’’ zegt De Bruijn. ,,In december werk ik 25 jaar bij het archief. Ik vind het bijzonder om in deze 25 jaar de hoogst haalbare titel in de Dordtse archiefwereld te behalen.”

Met de benoeming van Teun de Bruijn wordt gebroken met de traditie dat de directeur van het archief ook de stadsarchivaris is. Vanwege de ontwikkeling van Stadsarchief naar Erfgoedcentrum DiEP, is bij de recente aanstelling van directeur Ineke Middag op bredere competenties en ervaring geworven, waarbij de opleiding tot archivaris geen strikte eis meer was.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.