Beter voor Dordt stelt vragen over toekomstvisie Voorstraat

16 maart 2011
Beter voor Dordt stelt vragen over toekomstvisie Voorstraat

DORDRECHT - Het winkelhart van Dordrecht lijkt zich te hebben verplaatst van de Voorstraat naar Achterom en Statenplein. De winkeliers in de Voorstraat midden hebben hun zorgen over de toekomst geuit, nu bezoekersaantallen en omzetten teruglopen.

Albert Heijn was een belangrijke publiekstrekker voor de Voorstraat. Sinds de supermarkt is verhuisd naar het Achterom en de beide geldautomaten uit de Voorstraat midden verdwenen zijn, is het aantal passanten noemenswaardig afgenomen. Winkeliers kampen met omzetdalingen. Sommigen vrezen binnen afzienbare tijd te moeten sluiten omdat de huurprijs van het winkelpand niet meer is op te brengen als er niets aan de situatie veranderd.

Jacqueline van Dongen (Beter voor Dordt)": We vinden het zorgwekkend dat enkele panden leeg staan zonder dat duidelijk is of deze beschikbaar zijn voor een nieuwe huurder. Zo was op nr. 337-339 een opticien gevestigd. Het lege pand is niet voorzien van ‘te huur’ plakkaten. De winkeliers vermoeden dat het er zó slecht aan toe is, dat er met goed fatsoen geen winkel meer gevestigd kan worden.

Beter voor Dordt vraagt het college naar mogelijkheden om de eigenaar zonodig te dwingen tot duurzame uitvoering van achterstallig onderhoud. Er is weinig bouwkundige kennis nodig om te constateren dat een likje verf en een nieuw stukje vloerbedekking niet afdoende zal zijn. 

We zijn van mening dat de Voorstraat is gediend met goed onderhouden winkelpanden en een prettige straatverlichting. Dat draagt bij aan prettige en kwalitatieve omgeving voor ondernemers en bezoekers.

De looproutes in het centrum zijn de afgelopen jaren veranderd. De verandering werd al ingezet met de herontwikkeling van het Statenplein. Sinds de ingebruikname van de winkels aan het Achterom lijkt het winkelend publiek de Voorstraat steeds meer te vergeten.

Beter voor Dordt is zeer benieuwd in hoeverre het college in alle nieuwe ontwikkelingen voor de binnenstad tevens beleid voor de Voorstraat midden en omgeving heeft uitgewerkt. Wij vragen het college naar de toekomstvisie op dit gebied."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.