Taxussen Laan der VN verhuizen

16 maart 2011

DORDRECHT - In de zomervakantie gaat de Laan der Verenigde Naties op de schop tussen de Nassauweg en het kruispunt met de Karel Doormanweg. Voordat het zover is, zijn eerst voorbereidende werkzaamheden nodig. Een van die voorbereidende werkzaamheden is het verwijderen en verplaatsen van taxussen uit de middenberm. Donderdag 17 en vrijdag 18 maart vinden deze werkzaamheden plaats.

Taxussen verplaatsen
Op de Laan der Verenigde Naties staan 200 taxussen in de middenberm. In het nieuwe ontwerp van de Laan der Verenigde Naties is gekozen om in de middenberm alleen nog platanen terug te laten komen. De taxussen die er nu staan moeten daarom worden verwijderd. Op verzoek van de bewoners heeft de gemeente onderzocht of deze taxussen herplaatst kunnen worden. Voor 30 taxussen heeft de gemeente een nieuwe plek gevonden, namelijk op de hoek Laan der Verenigde Naties, Karel Doormanweg en Zuidendijk.

Controle NWC
Voordat de gemeente begint met het verwijderen en verplaatsen van de taxussen, worden ze eerst gecontroleerd op broedende vogels. Deze controle heeft het Natuur Wetenschappelijk Centrum (NWC) uitgevoerd op dinsdag 15 maart. De gemeente heeft daarna groen licht gekregen om de taxussen te verwijderen en verplaatsen.

Overlast
Tijdens het verwijderen en verplaatsen van de taxussen kan het verkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden. De linker rijbaan wordt tijdelijk afgesloten. Bij de kruispunten blijft afslaand verkeer wel mogelijk. De werkzaamheden vinden buiten de spits plaats tussen 9.00 en 16.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.