Culturele organisaties willen krachten bundelen in Dordrecht

19 maart 2011

DORDRECHT - Een aantal organisaties op kunst en cultuurgebied gaat proberen de krachten te bundelen. Deze samenwerking kan leiden tot een gezamenlijke verklaring.

Dit plan werken teekengenootschap Pictura en de Will Ferwerda foundation samen uit. Dat bleek tijdens een debat over kansen voor de toekomst in Pictura. Het thema ,,Een nieuwe ijstijd of Dordtse lente" was ontleend aan werk van de Dordtse dichter C.Buddingh'

De discussie was er vooral op gericht om mogelijkheden te zoeken voor een nieuwe lente. Gespreksleider Bert van Meggelen verklaarde het woord bezuinigen dan ook taboe.
 

Kandidaat-wethouder Jasper Mos (VVD) woonde de bijeenkomst bij in het oudste teekengenootschap van Nederland en deed aan het gesprek mee. Hij twitterde na afloop: : ,,Niet alleen somberen over bezuinigingen op kunst & cultuur maar ook denken in kansen en mogelijkheden voor Dordt en regio.
  
Boeiende discussie bijgewoond bij #pictura #Dordrecht Uitgaan van eigen kracht in culturele sector en verbinding zoeken met andere partijen.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.