Dordrecht vandaag in nieuws met hybride bussen

21 maart 2011

DORDRECHT -Vandaag is Dordrecht landelijk in het nieuws door de komst van de eerste milieuvriendelijker stadsbus. Arriva, dat de laatste tijd een mindere PR had, krijgt zo veel aandacht.

 

Bericht RTV Rijnmond:

 

 

Alle op diesel rijdende stadsbussen in Dordrecht worden de komende tijd vervangen door een hybride bus. Maandag presenteert vervoerder Arriva de eerste nieuwe bus, waarna de vervanging van het complete bussenpark begint.

 

Dordrecht wordt hiermee de eerste stad in Nederland met een volledig hybride busdienst.  

De bussen rijden op elektrische energie, die zowel geleverd kan worden door een generator -aangedreven door een dieselmotor-, als van condensatoren waarin de energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen.

Arriva heeft vorig jaar zes miljoen euro gekregen van de provincie Zuid-Holland om de bussen aan te schaffen. Afgelopen december zijn ze besteld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.