Nieuwe cursus Beweegkriebels in april van start

22 maart 2011

DORDRECHT -In april start Sportbedrijf Dordrecht een nieuwe cursus Beweegkriebels, een training over bewegen met kinderen van 0-4 jaar. De training richt zich op pedagogisch medewerkers en heeft als doel de cursisten meer kennis en ervaring bij te brengen op het gebied van sport en bewegen. Op deze manier kunnen zij het meer en verantwoord integreren in het dagprogramma met de kinderen. Na zeven praktische en theoretische bijeenkomsten ontvangen de cursisten een erkend certificaat.

In opdracht van GGD Zuid Holland Zuid organiseerde Sportbedrijf Dordrecht al vier maal deze cursus. Dit heeft geresulteerd in ruim 80 gecertificeerde ‘beweegkriebelaars’ in de Dordtse kinderopvang. Onlangs organiseerden genoemde partijen het minicongres Eetplezier & Beweegkriebels. Onder de aanwezigen bleek nog steeds grote behoefte aan de cursus, een vijfde editie gaat daarom op 5 april van start. De cursus omvat zeven bijeenkomsten, welke worden gehouden in wijkcentrum De Boei te Dordrecht. Iedere geïnteresseerde met een pedagogische achtergrond en/of opleiding kan zich  aanmelden.


Inhoud cursus
De cursus Beweegkriebels is ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en wordt verzorgd door gecertificeerde trainers van Sportbedrijf Dordrecht. Speluitleg, spelbeleving en spelanalyse staan in de cursus centraal. Tijdens de bijeenkomsten worden verschillende thema’s behandeld, zoals spelen met andersoortig materiaal, kleine spelletjes, buiten spelen, bewegen op muziek en gezelschapsspelen. Daarnaast komen veel praktische tips aan bod zoals het speels indelen van groepjes, variatiemogelijkheden en de veiligheid van de kinderen tijdens sport en spel. Middels de cursus wordt men gestimuleerd meer spel en beweging in het dagprogramma op te nemen.

Aanmelden kan nog tot donderdag 31 maart. Voor meer informatie kunt u terecht op www.dordtsport.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.