Verdachten van poging beroving aangehouden

25 maart 2011

DORDRECHT - De politie heeft in een onderzoek naar een poging beroving twee aanhoudingen verricht. Op donderdagmiddag 24 maart 2011 fietste een 16-jarige jongen uit Dordrecht op het fietspad tussen het Van den Broek-erf en de Stadspolderring in Dordrecht. Naast hem kwam een bromscooter rijden met daarop twee personen. Een van de twee wilde de fiets van de jongen bekijken en hierna probeerde deze verdachte de telefoon van de 16-jarige mee te nemen. Het slachtoffer zag kans weg te fietsen. Een getuige hield een verdachte aan, een 14-jarige jongen uit Dordrecht. Op vrijdagochtend 25 maart 2011 hield de politie de tweede verdachte aan. Dit is een 16-jarige jongen uit Dordrecht. De politie onderzoekt ook de herkomst van de scooter waarop de twee verdachten reden. Mogelijk is deze gestolen omdat het kenteken niet overeen komt met de brommer.

Zo blijkt dat getuigen vaak de politie goed kunnen helpen en in dit onderzoek hield een getuige zelfs een verdachte aan. In een ander onderzoek lukte het de politie ook een verdachte aan te houden dankzij de hulp van verschillende getuigen. Het ging hier om ook een poging beroving die gebeurde op het Van Eesterenplein in Dordrecht. Twee jongens spraken twee meisjes aan. Vervolgens bedreigden en mishandelden de verdachten de twee meisjes en ze wilden hun telefoon hebben. De politie startte een onderzoek en kreeg hulp en goede informatie van getuigen. Het resultaat tot nu toe is de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Dordrecht. Dit incident gebeurde op zaterdagavond 12 maart 2011.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.