Weizigt laat film zien over de weg naar duurzaam Dordrecht

25 maart 2011

DORDRECHT -Weizigt, waar de Stadsboerderij op 23 april wordt geopend met een open dag, is een keer filmzaal. Een bericht van het nattuur- en milieucentrum:

Op 1 april wordt de Paardenstal in Koetshuis Weizigt voor één avond in gebruik genomen als filmzaal. Dan draait daar de film "Van Oud naar Duurzaam", over het vertrek van de dieren, de sloop van de oude boerderij en de bouw van de meest duurzame Stadsboerderij van Nederland. 

Nieuwe Stadsboerderij

De film is een productie van Bob Wemmers en Cees le Bruin, leden van de Dordtse Amateurfilmclub SGD. Maandenlang volgden zij het afbraak- en opbouwproces van beide boerderijen. Zij startten met filmen op Dierendag 2009. Die dag werden alle dieren uitgezwaaid bij het vertrek naar hun logeeradres onder het motto "Dierendag, dag dieren."

 

In Dordrecht staat een huis

De filmmakers maakten al eerder een succesvolle film "In Dordrecht staat een huis", over het Koetshuis en landgoed Weizigt. Zij sleepten daarmee een regionale prijs in de wacht. De film was tijdens Open Monumentendagen enkele keren in Centrum Diep (Dordrechts archief) te zien. 

 

Toegang gratis

U bent op 1 april van harte welkom van 19.30 - 22.00 uur in Koetshuis Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30. Na de film is er voor bezoekers een hapje en een drankje. Vooraf aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Meer informatie: Antoinette van der Ven, Ricky Hylkema. Tel. (078) 770 8200 of weizigt-nmc@dordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.