Beginnend bestuurders raken rijbewijs kwijt

26 maart 2011

DORDRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 maart is een beginnend bestuurder zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten zagen de 21-jarige man uit Dordrecht rijden over de Vleeshouwerstraat en onderwierpen hem aan een routinecontrole. Bij het afnemen van een blaastest, werd duidelijk dat de man onder invloed achter het stuur zat. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Met de ademtest die daar werd afgenomen, werd een promillage van 0,8 gemeten, terwijl het maximum voor beginnend bestuurders op 0,22 ligt. Het rijbewijs van de man is hierop ingenomen. Ook kreeg hij een rijverbod opgelegd van 5 uur. Na verhoor is de man heengezonden.
Een 25-jarige beginnend bestuurder uit Dordrecht raakte dezelfde nacht eveneens zijn rijbewijs kwijt nadat agenten hem betrapt hadden op rijden onder invloed. Agenten zagen de man met zeer hoge snelheid over de Oranjelaan rijden en besloten de man de controleren. Uit de blaastest die werd afgenomen bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau werd met een ademtest een promillage van 0,8 gemeten, ruim drie keer zoveel als is toegestaan. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 5 uur. Na verhoor werd hij heengezonden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.