Jongen aangehouden na bedreiging buschauffeur

27 maart 2011

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Een 17-jarige jongen uit Dordrecht is in de nacht zaterdag op zondag 27 maart aangehouden op verdenking van bedreiging van een buschauffeur. De jongen stapte rond 24.00 uur bij winkelcentrum Walburg in de bus. Toen de chauffeur het buskaartje van de jongen niet goed kon lezen, ontstond een woordenwisseling tussen de twee.

De jongen uitte hierbij diverse bedreigingen richting de chauffeur. Vervolgens ontstond een handgemeen tussen de twee. Drie jonge mannen die op dat moment ook in de bus zaten schoten te hulp, waarna de jongen in de bus ging zitten. De chauffeur reed vervolgens verder. Ter hoogte van de Spuiboulevard stapte de jongen uit de bus. Aan de hand van het signalement wist de politie hem even later aan te houden. De jongen is meegenomen naar het bureau en verhoord.
De politie is op zoek naar de drie jonge mannen die op het moment van de bedreiging in de bus zaten en getuige zijn geweest van het incident. Het betrof buslijn 88 richting Dordrecht. De jonge mannen zijn op de Laan van Welhorst in Hendrik-Ido-Ambacht in de bus gestapt en stapten uit bij station Zwijndrecht. De politie verzoekt de mannen contact op te nemen via 0900-8844.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.