Peter Busch loopt voor goede doelen

28 maart 2011

DORDRECHT - Op zondag 10 april 2011 gaat Dordtenaar, Peter Busch, 51 jaar, voor het eerst de marathon van Rotterdam lopen. Aan deze sportieve prestatie wil hij twee goede doelen verbinden:
Stichting Hartekind
Stichting Hill Tribes` Children

De goede doelen.
Stichting Hartekind zet zich in voor het stimuleren en financieren van wetenschappelijk relevant onderzoek ten behoeve van kinderen met een aangeboren hartafwijking (website: www.hartekind.nl). Het tweede goede doel, stichting Hill Tribes` Children, financiert een tehuis in Noord Thailand voor armlastige kinderen die anders veelal op straat zouden moeten leven, met een grote kans om in de criminaliteit of de prostitutie te belanden (website: www.hilltribeschildren.nl). Beide stichtingen hebben uw steun hard nodig!

Hoe kunt u deze doelen steunen?
U kunt Peter steunen in zijn actie om zoveel mogelijk geld op te halen voor de zojuist genoemde organisaties. Dit kunt u doen door onderstaand formulier in te vullen en toe te zenden aan marathonloper@live.nl. Uw zelf te bepalen sponsorbijdrage zal gelijk verdeeld worden over de twee doelen.

Bij een totaal sponsorbedrag van 1000 euro zal Peter de laatste 2 kilometers in een waar “Buzz (of: Busch) Light year” pak de marathon afronden. Dat betekent een extra handicap voor al zo`n loodzware marathon; maar dat heeft Peter graag over voor stichting Hartekind en stichting Hill Tribes` Children! Hopelijk levert dit voor u een extra stimulans op om Peter te sponsoren.

“Verdubbelaar”
Peter loopt voor het eerst een marathon. De ervaring leert dat Peter 10 kilometer loopt binnen zo`n 55 minuten. Op 10 april zal hij voor het eerst de marathonafstand van iets meer dan 42 kilometer in één keer afleggen. Op zich al een hele prestatie! Maar hij wil dit ook nog eens doen in een scherpe beginnerstijd van maximaal 4 uur en 12 minuten (gemiddeld 10 km per uur). Om zijn poging kracht bij te zetten (maar natuurlijk ook om de goede doelen extra te steunen), is er de “verdubbelaar”: u geeft dan toestemming voor een verdubbeling van uw sponsorbijdrage, in het geval Peter de marathon loopt in minder dan 4 uur en 12 minuten. Dit moet u dan wel nadrukkelijk in onderstaand formulier aangeven.

Fiscaal aftrekbaar
Beide goede doelen zijn door de fiscus aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), zodat uw sponsoring in veel gevallen fiscaal aftrekbaar kan zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.