Idfordt.nl: ,,Verzetsheld Aart Alblas uit Dordrecht verdient meer aandacht".

13 april 2011

DORDRECHT -De Dordtse marconist van Soldaat van Oranje, Aart Alblas (1918-1944) verdient meer aandacht. Hij is de meer gedecoreerde Dordtenaar in de tweede wereldoorlog.

De website Idordt.nl houdt daarvoor een pleidooi op de volgende wijze:

En ook ik breek een lans om een straat naar de meest gedecoreerde Dordtse verzetsheld vernoemd te krijgen. Nieuwbouw genoeg in aantocht. Het had sowieso wel mooi geweest als op de plek van de oude HTS een straat zijn naam had gekregen.

 

Aldus Idordt.nl

Meer op deze (discussie) site over de inzet voor geheim agent Aart Alblas uit Dordrecht, die in 2005 werd vernoemd in een brug op de Staart. Dat wordt door sommigen te mager gevonden gezien zijn betekenis.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.