Tien jaar stedenband Dordrecht Varna

16 april 2011

 

DORDRECHT - In 2011 viert de Stichting stedenband Dordrecht-Varna haar  10 jarig jubileum.

In deze tien jaar is veel gebeurd. Nadat in de eerste jaren de voorzichtige contacten waren gelegd, mondden deze al spoedig uit in uitwisselingen. Een aantal van deze uitwisselingen groeide uit tot jaarlijkse bezoeken over en weer met de daarbij behorende vriendschappen.

Wij hopen dat in de komende jaren de Stedenband Dordrecht-Varna zich nog verder zal ontwikkelen en dat naast de bestaande contacten nog meer organisaties zich zullen aanmelden voor onze samenwerking met Varna.  In de afgelopen jaren heeft de Stichting Stedenband Dordrecht-Varna  verschillende projecten opgestart. De Stichting Dordrecht-Varna is  in de tien jaar van haar bestaan erg succesvol geweest in het realiseren van haar doelstellingen. Een belangrijk speerpunt is geweest “Villa Riviera”, de restauratie van een gebouw dat huisvesting biedt aan dagactiviteiten van geestelijk gehandicapten. De Stichting heeft niet alleen een bijdrage geleverd aan de modernisering van huisvesting, maar er ook voor gezorgd dat de hulp werd geprofessionaliseerd. Als gevolg hiervan vinden professionele uitwisselingen plaats.

Het  tweede project bestond uit een tweetal uitwisselingen van handelsdelegaties die hebben geleid tot intensievere contacten tussen ondernemers vanuit Varna en Dordrecht. Het derde project dat binnenkort zijn beslag vindt, is het upgraden van kennis op het gebied van de scheepvaart in Varna. Hierbij zijn de Naval Academy in Varna en het STC in Rotterdam betrokken. De binnenscheepvaart van Dordrecht en omgeving – de grootste van Nederland – zal hier in grote mate van profiteren.

De andere projecten zijn “verslavingszorg” en “ecotoerisme”. Deze twee onderwerpen zijn juist in 2010 van de grond gekomen.

Wij  denken dat op het  terrein van stages en werkbezoeken nog veel te bereiken valt en tenslotte zou het fijn zijn als Varna ons op het terrein van de cultuur nog dikwijls laat meegenieten van zijn rijke tradities en cultuur.

Varna en Dordrecht, twee steden met een bijzondere band, nu en in de toekomst.

De Stichting Stedenband Dordrecht-Varna

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.