Fietspad amstelwijckbrug feestelijk geopend

21 april 2011
Fietspad amstelwijckbrug feestelijk geopend

DORDRECHT - Woensdagmiddag 20 april is het nieuwe fietspad tussen de Amstelwijckbrug en het Postillion hotel feestelijk geopend. Fietsclub de Mol nam met een peloton fietsers het fietspad officieel in gebruik. Wethouder J. Mos van Economische Zaken, Verkeer en Vervoer begeleidde het peloton met een salvo uit het confettikanon. Na de opening ondertekende de wethouder het convenant Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-B).

De nieuwe fietsverbinding tussen de Amstelwijckbrug en het Postillion hotel zorgt voor een betere bereikbaarheid van de Hoeksche Waard en Dordtse Kil 3. Het fietsverkeer van en naar deze gebieden wordt vanaf nu om Amstelwijck-West geleid. Wethouder Mos: "Met deze fietsverbinding gaat een grote wens van fietsers en ondernemers in vervulling. Het is niet alleen sneller voor fietsers, maar ook veiliger. Gevaarlijke situaties tussen fietsers en het drukke verkeer op het bedrijventerrein worden nu vermeden." 

Ondertekening convenant KVO-B
Behalve verkeersveiligheid, spelen meer veiligheidsaspecten in het gebied. Hierover zijn afspraken vastgelegd in een convenant door de gemeente, politie, brandweer, Dordrechtse Ondernemersvereniging DOV en Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Dordrecht (SBBD). De wethouder ondertekende namens de gemeente het convenant.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.