Tweehonderd mensen op eerste stadsdebat in Dordrecht

21 april 2011

DORDRECHT - Het eerste stadsdebat in het Dordrechts Museum leverde 20 april tweehonderd bezoekers op. Dat was volgens de organisatoren, met name mensen uit de media-wereld, een prima start. Het debat ging volgens Ad De Dordtenaar langs de lijnen van optimisten en pessimisten over de toekomst van Dordrecht en dat met name de Dordtse binnenstad.

Dat was er vooral een beetje ingelegd door de twee stromingen te laten vertegenwoordigen door een columnist. Peter Kuitert was de man van de belemmering. Bert den Boer dacht in mogelijkheden. Anderen gooiden soms een steen in een vijver. Zo liet Marco Westland optekenen, dat Stadsbelang voor privé belang gaat.

Veel ondernemers vonden dat de gemeente iets moest gaan doen aan de hoge huren in de binnenstad, waardoor de nodige winkels leeg staan. Voor de organisatoren was het bedoeld als een soort try out. Het was voor het oog van de camera’s van RTV Rijnmond en RTV Dordrecht een test. Idordt.nl volgde alles vanuit de zaal via twitter met de code #t078.  De wethouder Jasper Mos en Piet Sleeking kregen aan het einde van het debat de gelegenheid om hun zegje te doen. Mede dankzij het warme weer ging het gesprek met enkele uren door op het terras in de tuin van het Dordrechts Museum.  Daarmee werd ook duidelijk dat het debat een middel tot sociaal contact kan zijn. Ook dat was een proef in het Dordrechts Museum.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.