Nieuwe websites voor de wijken

22 april 2011
Nieuwe websites voor de wijken

DORDRECHT - Alle wijken in Dordrecht hebben nu een eigen website. Wethouder Rinette Reynvaan opende het nieuwe wijkenportaal officieel tijdens de Gebiedsinformatiemarkt voor Dubbeldam, Stadspolders en Sterrenburg op woensdagavond 20 april.

Oud krispijn, Wielwijk, Nieuw Krispijn en Crabbehof hadden al een eigen wijkwebsite. Via het wijkenportaal www.dordrecht.nl/wijken zijn nu ook de nieuwe wijkwebsites te bereiken. Bovendien hebben alle wijken een eigen webadres: www.dordrecht.nl/(naam van de wijk).

Webverslaggevers
De wijkwebsites bieden nieuws en informatie over van alles wat speelt in de wijken. Bewoners kunnen ook zelf meehelpen om artikelen op de website van hun wijk te (laten) plaatsen. Zij kunnen zich daarvoor melden via wijken@dordrecht.nl.

Gebiedsinformatiemarkt
Elk jaar is er voor de bewoners van Dubbeldam, Stadspolders en Sterrenburg een gebiedsinformatiemarkt. Bewoners kunnen er terecht voor informatie en vragen over hun wijk. Medewerkers van de gemeente en samenwerkende partijen, zoals politie en woningcorporaties, zijn aanwezig om met bewoners in gesprek te gaan.

Uit de ontvangen evaluatieformulieren bleek meer dan de helft van de bezoekers een 8 of meer te geven voor de informatiemarkt. Zeker de workshop Omgaan met hangjongeren van Hans Kaldenbach is zeer positief ontvangen. Ook hebben de bewoners de presentatie van de herinrichting van de Provincialeweg als zeer helder en positief ervaren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.