Start aanleg rotonde kruispunt Spuiweg-Krispijntunnel-Kilwijkstraat

29 april 2011
Start aanleg rotonde kruispunt Spuiweg-Krispijntunnel-Kilwijkstraat

DORDRECHT - Op maandag 2 mei starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Spuiweg - Krispijntunnel - Kilwijkstraat. Met de aanleg van de rotonde wil de gemeente de verkeersveiligheid op dit kruispunt vergroten. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd door de firma BAM Wegen en zijn naar verwachting eind juli gereed. Tijdens iedere fase gelden er omleidingsroutes voor het autoverkeer van en naar het centrum. De Krispijntunnel blijft open voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten.

De eerste fase van de werkzaamheden bestaat uit het verleggen van alle kabels en leidingen. Dit is een complexe operatie vanwege de vele kabels die door de Krispijntunnel lopen. Naar verwachting duren deze werkzaamheden 2 tot 3 weken. In verband met deze werkzaamheden is de Krispijntunnel vanaf maandag 2 mei richting het centrum afgesloten voor autoverkeer. De andere kant van de tunnel blijft open. Nadat de kabels en leidingen zijn verlegd kan de aanleg van de rotonde starten. Tijdens deze werkzaamheden is de Krispijntunnel voor alle autoverkeer in beide richtingen afgesloten. Vervolgens worden de trottoirs, belijning en groenvakken aangelegd.


Omleidingsroutes
In de periode dat de Krispijntunnel richting centrum is afgesloten wordt autoverkeer omgeleid via het Hugo de Grootplein en de Dokweg (Maasplaza). Vanaf daar kan het verkeer via de Spuiboulevard en Burgemeester de Raadtsingel het centrum en NS-station Dordrecht bereiken. Wanneer de Krispijntunnel in de volgende fase richting Krispijn is afgesloten voor autoverkeer geldt omgekeerd dezelfde omleidingsroute. De Krispijntunnel blijft open voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten. Fietsers worden ter plaatse om het werkgebied heen geleid, en hoeven dus slechts beperkt om te rijden van en naar het centrum.

De omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met gele borden en staan vanaf maandag 2 mei op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. Via borden wordt ook tijdig aangegeven wanneer een volgende fase in de werkzaamheden start en omleidingsroutes veranderen.
De winkels op de Spuiweg blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor autoverkeer via de Burgemeester de Raadtsingel, NS-station Dordrecht, Johan de Wittstraat en de Singel.

Verkeersveiligheid
Wethouder J. Mos (Verkeer & Vervoer) over de aanleg van de rotonde: “Met de aanleg van de rotonde wil de gemeente de verkeersveiligheid op het kruispunt Spuiweg-Krispijntunnel-Kilwijkstraat vergroten. Door een rotonde aan te leggen wordt de snelheid van het autoverkeer vanuit de Krispijntunnel aanzienlijk geremd. Fietsers vanuit de Krispijntunnel kunnen hierdoor veiliger het tweerichtingen fietspad op de Spuiweg bereiken. Een rotonde biedt bovendien de mogelijkheid om de hele omgeving, inclusief de aansluitende wegen, beter en fraaier in te richten. Het huidige kruispunt wordt gekenmerkt door asfalt en stenen en is sterk verouderd.”

Op www.dordrecht.nl/rotondespuiweg is actuele informatie over de rotonde, de fasering en het ontwerp te vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.