Einde aan kamerverhuur in pand Toulonselaan

02 mei 2011

DORDRECHT - De eigenaar van het pand Toulonselaan 19 stopt per 1 juni 2011 met de kamerverhuur in dat pand. De gemeente ziet af van de inning van een al eerder opgelegde dwangsom. Dat zijn de eigenaar en de gemeente overeengekomen.

In het pand aan de Toulonselaan wonen nu 7 kamerbewoners. Bij het pand is sprake van verschillende bv’s. De ene bv heeft twee jaar geleden vergunning gekregen voor de omzetting van zelfstandige woonruimte in onzelfstandige woonruimte. Het eigendom is echter inmiddels overgegaan naar een andere bv. Deze komt niet in aanmerking voor een vergunning omdat de gemeente inmiddels het quotum voor kamerverhuur heeft verlaagd naar 2 procent van de woningen in een straat. Ook zijn er klachten uit de omgeving. De gemeente heeft de eigenaar al in september opgedragen de kamerverhuur te staken, met een dwangsom van € 60.000 als stok achter de deur. Tegen deze dwangsom heeft de eigenaar een beroepsprocedure aangespannen.

Schikking
De partijen hebben nu een schikking getroffen: de eigenaar staakt de kamerverhuur en trekt de beroepszaak in, de andere bv maakt geen gebruik van de vergunning en de gemeente ziet af van de inning van de dwangsom. Wanneer de eigenaar binnen een jaar toch kamers verhuurt, moet hij de dwangsom alsnog voldoen.

Wethouder Piet Sleeking is tevreden met dit resultaat. ,,Het gaat er om dat er een eind komt aan de overlast door illegale kamerverhuur, dat is een speerpunt van het college. Als het nodig is, leggen we daarvoor dwangsommen op. Maar we zien liever dat eigenaren zelf tot de conclusie komen dat ze de kamerverhuur moeten staken.’’
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.