PvdA, GroenLinks en D66 stellen vragen over Bestuursakkoord

02 mei 2011

DORDRECHT - De PvdA heeft in de Drechtsteden het voortouw genomen om actie te ondernemen tegen het Concept Bestuursakkoord van de VNG. In Dordrecht zijn de PvdA, GroenLinks en D66 heel verontrust over de voorstellen die vastgelegd zijn in het Concept Bestuursakkoord tussen Rijk, Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Provincies en Waterschappen. Door dit Concept Bestuursakkoord worden gemeenten opnieuw geconfronteerd met forse bezuinigingen.
 
Tijdens het Congres van de VNG op 6 juni a.s. wordt dit Concept Bestuursakkoord voorgelegd aan de leden (de gemeenten). In het Concept Bestuursakkoord staan vergaande maatregelen die verstrekkende gevolgen hebben voor gemeenten, ook voor Dordrecht. We hebben het dan vooral over de bezuinigingen en kortingen op de voorzieningen rond werk en inkomen. Met name de gevolgen van de bezuinigingen bij de Wet Sociale Werkplaats – in onze regio Drechtwerk – op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO-thuiszorg) en op de regeling voor jonggehandicapten (WAJONG) zijn ronduit schokkend.
 
De voorgestelde maatregelen hebben grote invloed voor de financiële positie van Dordrecht, maar ook voor de mensen die het betreffen. Om deze gevolgen inzichtelijk te krijgen, hebben PvdA, D66 en GroenLinks schriftelijke vragen gesteld aan het college. Ook willen deze partijen weten waar en hoe de consequenties kunnen worden gematigd.
 
Naast antwoorden op de vragen verzoeken de 3 partijen:
-  Om een behandeling van het Concept Bestuursakkoord in een raadsbijeenkomst, tegelijk met de bespreking van de antwoorden op de gestelde vragen.
- Het college de gemeenteraad een voorstel te doen voor een zo mogelijk unaniem door de gemeenteraad te dragen standpunt over het Concept Bestuursakkoord.
- Het college om met een voorstel of initiatief te komen naar de raad voor een gezamenlijke actie van colleges om het Concept Bestuursakkoord alsnog in positieve zin te beïnvloeden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.