Opslag gevaarlijke stoffen bij DuPont bleek onvoldoende veilig

02 mei 2011

DORDRECHT - Bij een inspectie door diverse instanties bleek dat er wat gebreken waren in de opslag van gevaarlijke stoffen, waardoor deze niet voldoende veilig was. Sinds de brand bij Moerdijk is er veel aandacht voor het veilig opslaan van gevaarlijke stoffen in Dordrecht en omgeving. Het VROM blijkt ook de gemeente Dordrecht te hebben aangesproken op het feit dat bij vijf bedrijven in de omgeving van Dordrecht, de opslag van gevaarlijke stoffen niet in orde was.

DuPont heeft nu geïnvesteerd in een nieuwe loods, die voldoet aan de laatste normen op het gebied van brandveiligheid. Ook is de distributie anders georganiseerd en hebben houten laadborden een andere plek gekregen op het terrein.

DuPont wil graag veilig werken en daarom wordt elk ongeval op het bedrijfsterrein goed onderzocht, om zo in de toekomst eenzelfde soort ongeval te voorkomen. Ook wil het bedrijf graag omwonenden informeren over het bedrijf. In mei volgt daarom een bijeenkomst voor de bewoners van de wijk Staart-Oost.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.